Jeroen Van Godtsenhoven bestuurder MobieTrain

Dit artikel delen:
C3 Mobietrain

Jeroen Van Godtsenhoven, general manager EMEA bij C3.ai, is aangesteld als onafhankelijk bestuurder bij MobieTrain. De startup haalde net voor de lockdown nog 1,8 miljoen vers kapitaal op en wil nu commercieel versnellen. Daarvoor rekent het op de management-, sales- en marketingervaring van Van Godtsenhoven.

De Limburgse start-up MobieTrain commercialiseert een microlearning-app waarmee medewerkers van klanten op elk moment en overal kennis kunnen opdoen. Klanten als Decathlon, Diesel, Proximus, Timberland en Vans maken gebruik van de app. Het bedrijf is opgericht in 2015 door ceo Guy Van Neck en medeoprichters Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven. MobieTrain tankte in maart van dit jaar nog 1,8 miljoen euro in een kapitaalronde.

Van Neck: ‘Met name de jarenlange ervaring van Jeroen Van Godtsenhoven bij softwarehuis SAS zal ons helpen om onze applicatie breder te vermarkten. Persoonlijk zie ik deze rol echt als sparringpartner. In onze gesprekken toonde hij alvast de drijfveer die ook een startup typeert.’

In 2019 sloot Van Godtsenhoven na elf jaar zijn loopbaan bij SAS Institute af. De laatste vier jaar zorgde hij als managing director van de Belgische entiteit voor een forse versnelling in de verkoop met nieuwe contracten en een verdubbeling van de omzet. Daarop werd hem ook de leiding over de volledige Benelux-afdeling toevertrouwd. Voorheen werkte hij voor SPSS (nu IBM) en DBM. Vorig jaar haalde ceo Tom Siebel hem aan boord bij C3.ai als general manager EMEA. Het mandaat bij MobieTrain is zijn eerste als onafhankelijk bestuurder.

‘Ik ga met veel plezier MobieTrain bijstaan om de - juiste - volgende stappen in zijn groeitraject te zetten’, vertelt Van Godtsenhoven. ‘De lockdown heeft aangetoond dat we als bedrijf én individu anders moeten inzetten op gericht en levenslang leren, en daar heeft microlearning absoluut een plaats in.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-30T12:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.