VK dwingt Facebook backdoors te installeren

Dit artikel delen:
facebook messenger

Groot-Brittannië overweegt om Facebook te dwingen om backdoors te installeren in zijn apps. Dat schrijft The Guardian. Volgens de regering is dat nodig om kindermisbruik en terrorisme te bevechten.

Met de backdoors krijgen Britse politiediensten de mogelijkheid berichten te bekijken op Whatsapp, Messenger en Instagram, ook al zijn die versleuteld. ‘End-to-end-encryptie vormt een onaanvaardbaar risico voor de veiligheid van de gebruiker en de samenleving. Het zou elke toegang tot de inhoud van berichten onmogelijk maken en het vermogen van tech-bedrijven ernstig aantasten om de ernstigste illegale inhoud op hun eigen platforms aan te pakken, met inbegrip van kindermisbruik en terrorisme’, zo citeert The Guardian The Home Office, te vergelijken met het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

De National Society for the Prevention of Cruelty to Children dat in meer dan de helft van de meldingen rond online-kindermisbruik apps van Facebook betrokken waren. Dat blijkt uit de politiedata van oktober 2019 tot september 2020. In totaal ging het om bijna 9.500 dossiers. 

De mogelijkheid voor de Britse regering om backdoors te eisen werd in 2016 geïntroduceerd in de zogenaamde Investigatory Powers Act, een wet die de surveillance door de overheid moest reguleren na de onthullingen van Edward Snowden. Hoeveel bedrijven nu al gedwongen werden zo’n achterpoortje te installeren, is geheim. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-02T11:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.