Piet Van Petegem voorzitter ADM

Dit artikel delen:

Piet Van Petegem, de huidige chief technology and information officer van de Nationale Lotterij, is de nieuwe voorzitter van ADM, de Belgische vereniging van it-bedrijven. Hij volgt Jan De Schepper op die ADM bijna 15 jaar geleid heeft tot een inspirerende kruisbestuiving van business en IT.

Piet Van Petegem heeft een rijke loopbaan achter de rug en brengt heel wat ervaring mee.

Als industrieel ingenieur begon hij z’n carrière bij Barco. Enkel jaren later werd hij manufacturing information engineer bij Tupperware Belgium. Na enkele tussenstops bij Proximus en Electrabel werd hij it manager Europe bij Red Star Bioproducts. Begin 1998 stapte hij over naar het consultancybedrijf Arthur Andersen maar eind 2000 werd hij corporate ict manager bij Koramic.

Piet Van Petegem had meteen ook z’n weg gevonden. Begin 2003 werd hij it-director bij de nationale omroep VRT, 4 jaar later werd hij aangetrokken door Joris Ide als it-manager. In de zomer van 2008 werd hij cio van de Bank van de Post om dan in 2015 ceo te worden van Krefima. Wat later wordt hij managing director van de Record Bank om in de winter van 2017 de ctio te worden van de Nationale Lotterij.

Piet Van Petegem, die graag golf speelt en een uitstekend hobbykok is, is sinds 2017 lid van de raad van bestuur van ADM. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-31T11:58:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.