Apple wijst 2,8 miljard toe aan groene projecten

Apple heeft 2,8 miljard dollar (die het heeft opgehaald met ‘groene’ obligaties) toegewezen aan zeventien projecten rond energie en milieu. Alles samen zal daarmee zowat 1,2 gigawatt aan hernieuwbare energie kunnen opgewekt worden.

Door die 1,2 gigawatt wordt ongeveer 921.000 ton aan koolstofuitstoot vermeden, zegt Apple. Dat heeft hetzelfde effect als het verwijderen van ongeveer 200.000 auto’s uit het verkeer. Het gaat concreet om bijvoorbeeld de bouw van windturbines in Denemarken en het optrekken van een zonnepanelenpark in Reno, Nevada. 

Het windturbineproject wordt een van de grootste in Denemarken en moet elk jaar 62 gigawattuur aan stroom opleveren voor een Apple-datacenter in Viborg. Het overschot aan energie wordt in het Deense net gepompt. Naast het zonnepanelenpark van bijna 110 hectare in Reno, komt er ook een gelijkaardig zonnepark in Fredericksburg, Virginia en windturbines nabij Chicago. 

Het geld komt van ‘groene’ obligaties die Apple heeft uitgeschreven en die aangewend mogen worden voor project met een positieve impact op het milieu, zoals hernieuwbare energieprojecten of emissieloze transporten. Apple is een van de grootste ‘believers’ in dit soort obligaties, sinds 2016 heeft zo al drie uitgaven gedaan, goed voor een totaal van 4,7 miljard dollar. Het bedrijf wil tegen 2030 volledig klimaatneutraal werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-17T14:11:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.