Management neemt aandelen Elsyca over

Deal handen schudden overname

Het Leuvense Elsyca komt in handen van het management. Brussels I3-Fund en ARK-Angel Fund verkopen hun aandelen aan het team rond algemeen directeur Jean-Marc Dewilde.

Op de vooravond van zijn twintigste verjaardag is er bij het Leuvense technologiebedrijf Elsyca een management buy-out. De risicokapitaalverschaffers Brussel I3 Fund en ARK-Angel Fund, die een cruciale rol speelden in de geschiedenis van het softwarebedrijf, dragen met de transactie de controle over aan het management.

Jean-Marc Dewilde, algemeen directeur van Elsyca, leidde het buy-out-proces. ‘Het bedrijf is financieel in topconditie, met cijfers die het sectorgemiddelde ver overschrijden’, zegt hij. ‘Deze buy-out laat ons toe de integriteit van het bedrijf te behouden en de investeringen in productinnovatie te verhogen. Zo kunnen we onze status als technologieleverancier vrijwaren.’

Elsyca, opgericht in 1997 als spin-off van de Vrije Universiteit Brussel, ontwikkelde de software van een technologieframework voor de simulatie van elektrochemische processen. Tegenwoordig richt het bedrijf zich op computer-aided engineering (cae) en software-oplossingen en -diensten onder meer de automobiel-, luchtvaart-, olie- en gas-industrie.

Wim Beazar van Business Angels Network Vlaanderen, een van de beheerders van het ARK Angel Fund, vindt het een ‘perfecte timing’ voor een buy-out. ‘Samen met het management van Elsyca overleefden we moeilijke tijden. We werkten nieuwe strategieën uit en innoveerden. Nu kunnen we een gezond bedrijf doorgeven aan het eigen managementteam.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-12T11:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.