Sociale onrust bij operator Proximus

Proximus

Proximus heeft voor later deze week een bijzonder paritair comité op de agenda staan. Dat schrijft De Tijd. De vakbonden vermoeden dat het bedrijf technici die instaan voor het beheer van het mobiele netwerk, wil gaan uitbesteden.

Het onderwerp van het overleg is ‘transfer van activiteiten’, maar wat dat precies wil zeggen, is niet verder omschreven, weet De Tijd. De vergadering staat ook na beurstijd gepland, wat doet vermoeden dat het over koersgevoelige materie gaat.

De vakbond ACOD vermoedt het bedrijf van plan is om 108 technici, die instaan voor het beheer van het mobiele netwerk, uit te besteden aan een onderaannemer. Telenet heeft dat eerder al gedaan en richtte daarvoor een joint venture op met Solutions 30.

De bonden zijn alvast niet blij dat bepaalde onderdelen uit het herstructureringsplan van Proximus (waarover al sinds juni gesprekken lopen) apart behandeld worden. Proximus wil in dat plan kunnen overgaan tot gedwongen ontslagen, wat in het verleden altijd werd omzeild met vrijwillige vertrekkers. De bonden willen die aanpak behouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-08T10:27:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.