Afgewezen KPN-ceo Leroy wordt consultant

KPN wees topvrouw af om mogelijke voorkennis bij aandelenhandel

Dominique Leroy

Dominique Leroy, de voormalige topvrouw van het Belgische telecombedrijf Proximus, gaat aan de slag als adviseur bij Bain & Company. Het wereldwijd opererende consultancybureau, met zijn hoofdkantoor in Boston, Massachusetts, heeft een vestiging in Amsterdam.

Dat schrijft de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Leroy lag stevig op koers om de Italiaan Maximo Ibarra te vervangen als ceo van KPN, maar kwam na haar benoeming in het nauw door een lopend onderzoek naar mogelijke handel met voorkennis. Het parket van Brussel rekent haar aan dat ze voor 285.000 euro aan Proximus-aandelen verkocht, terwijl ze al in gesprek was met KPN over de functie van topvrouw. Het was bovendien de eerste aandelenverkoop die ze in drie jaar tijd deed.

Leroy is van mening dat er niets mis is met haar handelswijze en wijst erop dat ze dit op enkele momenten in het jaar zou mogen doen.

Nadat bekend werd dat de Belgische haar aandelenportefeuille van de hand had gedaan, daalde de koers van het Proximus-aandeel met 2,5 procent.

Profiel

Behalve uit de berichtgeving van De Tijd, blijkt ook uit gegevens op Leroys LinkedIn-profiel dat de voormalige topvrouw een baan als consultant heeft geaccepteerd bij Bain & Company.

KPN gaat zich per 1 december versterken met Joost Farwerck, die eerder werkzaam was als operationeel directeur bij het telecombedrijf. Bij Proximus staat nu Sandrine Dufour als interim-ceo aan het hoofd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-11T15:51:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.