Capgemini benoemt Aiman Ezzat tot nieuwe ceo

ceo Capgemini

De van oorsprong Franse it-consultant en -dienstverlener Capgemini heeft een nieuwe topman. Aiman Ezzat neemt het roer over van Paul Hermelin als nieuwe ceo.

Ezzat is geen onbekende voor Capgemini, hij werkt al meer dan twee decennia voor het bedrijf. Hij begon zijn carrière bij Gemini Consulting, de voormalige consulting-branche van Capgemini, waar hij zich bezighield met de olie- en chemicaliënindustrie. Na een korte tussenstop bij een andere technologiefirma, vervoegde hij Capgemini in 2000, waar hij doorstroomde naar hoge managementfuncties.

Van december 2012 tot december 2018 was hij er chief financial officer. In maart 2017 werd Ezzat uitgeroepen tot ‘Beste Europese cfo’ in de it-industrie door het magazine Institutional Investor. Daarna nam hij de rol waar van chief operating office. Ezzat werkte onder meer in het VK en in de VS, waar hij meer dan vijftien jaar woonde.

Ezzat heeft een dubbele achtergrond in chemische engineering en management. Hij heeft een MSc (Master of Sciences) in chemische engineering van École Supérieure de Chimie, Physique et Électronique de Lyon (Frankrijk) en een mba van de Anderson School of Management aan de UCLA.

Paul Hermelin (68) was sinds 2002 ceo van Capgemini. Hij blijft nog wel voorzitter van de directieraad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-25T10:40:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.