Cegeka neemt deel Getronics België over

Stijn Bijnens Cegeka

Stijn Bijnens

De Hasseltse it-integrator Cegeka neemt een deel van de contracten van het ict-bedrijf Getronics België over. Dat is vandaag bekendgemaakt na een gerechtelijke uitspraak en wordt bevestigd door Cegeka.

‘We hebben een bod gedaan op een deel van de klantenportefeuille van Getronics België. Dat is na een gerechtelijk akkoord aan ons toegewezen’, zegt Stijn Bijnens, ceo van Cegeka. ‘Het gaat om een tiental contracten waarbij de it-activiteiten nauw aansluiten bij het portfolio van Cegeka. Het betreft het beheer van de it-infrastructuur en digitale werkplekken. Dankzij de overname wordt de bedrijfscontinuïteit voor de betrokken klanten gegarandeerd.’

Samen met de contracten stapt ook een dertigtal medewerkers van Getronics België mee over. Cegeka maakt géén financiële details bekend over de klantenportefeuille die het van Getronics België overneemt.

Medio augustus werd bekend dat er bij Getronics België zo’n 126 banen op de tocht staan. Het Machelse bedrijf zit al een tijdje in zwaar weer. Getronics werd begin deze zomer verkocht aan GSH, een Brits kapitaalfonds waar de Belgische vestiging toen niet bijzat. Volgens de vakbonden wilde GSH Getronics België wel mee overnemen, maar niet zonder eerst een deel van het personeel te ontslaan en van de rest een loonsverlaging te eisen. Als daar niet werd op ingegaan, zou GSH Getronics België failliet laten gaan.

Eind september verleende de ondernemingsrechtbank van Brussel opschorting van betaling aan Getronics België. Er werd ook een gerechtsmandataris aangesteld die voor eind oktober een overnemer voor het bedrijf moest vinden. Toen zou een tiental bedrijven interesse hebben betoond. ‘Maar sommige investeerders zijn enkel geïnteresseerd in een deel van de activiteiten van Getronics. Ongetwijfeld zal het bedrijf nog verder opgesplitst worden’, zei Kris Vanden Bossche, ACV-vakbondssecretaris toen aan het persbureau Belga.

Cegeka werd in 1992 opgericht door André Knaepen. Anno 2020 staat ceo Stijn Bijnens aan de leiding van de onderneming vanuit het hoofdkantoor in Hasselt. De afgelopen jaren kende het bedrijf een sterke groei met jaarlijkse omzetstijgingen van vijftien tot twintig procent. In 2019 telde de groep bijna vijfduizend medewerkers en behaalde het een geconsolideerde omzet van 561 miljoen euro. Cegeka telt ruim vijfduizend medewerkers, verspreid over heel Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-29T11:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.