Estse Nortal neemt Belgische it-bedrijf Skelia over

Het Belgische it-bedrijf Skelia, dat zijn hoofdzetel momenteel in Luxemburg heeft, komt in handen van het Estse Nortal. Dat meldt Datanews. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Skelia houdt zich bezig met software, consulting en outsourcing en heeft zo’n 350 mensen op de loonlijst staan die voornamelijk in Polen en Oekraïne werken. Het werd in 2008 opgericht door Olivier Istace, Koen Anseeuw en huidig ceo Patrik Vandewalle. Onder meer Showpad, TUI en Sitecore zitten in de klantenportefeuille. 

Nortel is met zijn tweeduizend medewerkers enkele maatjes groter en is actief in Estland, Litouwen en Servië. Ook Duitsland en Finland zijn belangrijke markten. Het bedrijf bouwt onder meer e-governement-tools en -platformen voor de Estse overheid. 

De eerste gesprekken tussen Nortel en Skelia startten zo’n negen maanden geleden. Door de oorlog in Oekraïne werden de onderhandelingen opgeschort, maar ondertussen zijn er een vijfentwintigtal mensen voor Skelia in Kiev actief. Voor Nortel is Skelia een aanvulling op zowel op geografisch gebied als modellen en aanbod. De naam Skelia wordt behouden en Vandewalle en de overige personeelsleden blijven voorlopig aan boord. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-27T09:43:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.