Estse Nortal neemt Belgische it-bedrijf Skelia over

Het Belgische it-bedrijf Skelia, dat zijn hoofdzetel momenteel in Luxemburg heeft, komt in handen van het Estse Nortal. Dat meldt Datanews. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Skelia houdt zich bezig met software, consulting en outsourcing en heeft zo’n 350 mensen op de loonlijst staan die voornamelijk in Polen en Oekraïne werken. Het werd in 2008 opgericht door Olivier Istace, Koen Anseeuw en huidig ceo Patrik Vandewalle. Onder meer Showpad, TUI en Sitecore zitten in de klantenportefeuille. 

Nortel is met zijn tweeduizend medewerkers enkele maatjes groter en is actief in Estland, Litouwen en Servië. Ook Duitsland en Finland zijn belangrijke markten. Het bedrijf bouwt onder meer e-governement-tools en -platformen voor de Estse overheid. 

De eerste gesprekken tussen Nortel en Skelia startten zo’n negen maanden geleden. Door de oorlog in Oekraïne werden de onderhandelingen opgeschort, maar ondertussen zijn er een vijfentwintigtal mensen voor Skelia in Kiev actief. Voor Nortel is Skelia een aanvulling op zowel op geografisch gebied als modellen en aanbod. De naam Skelia wordt behouden en Vandewalle en de overige personeelsleden blijven voorlopig aan boord. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-27T09:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.