Proximus laat bedrijven betalen voor 'zero rating'

Dit artikel delen:
Proximus

Proximus biedt bedrijven de mogelijkheid aan om het dataverbruik van hun klanten te betalen. Indien ze meedoen, worden hun apps niet meegeteld in het dataverbruik, zo meldt het persbureau Belga.

Proximus experimenteerde al langer met ‘zero rating’, waarbij het dataverbruik van sommige apps als Facebook of Instagram niet aangerekend wordt. Die mogelijkheid wordt nu verder uitgebreid naar andere bedrijven. Indien zij mee op de kar springen, wordt ook van hun apps het dataverbruik niet aangerekend bij de gebruikers. Onder meer Delhaize en de banken ING en BNP Paribas Fortis tekenden al in.

Het nieuwe programma loopt in eerste instantie voor een proefperiode van zes maanden. Proximus stelt dat het een ‘win-winsituatie is voor merk en eindgebruiker’.

Over het eerste aanbod aan zero rating-apps was heisa ontstaan, omdat het zou ingaan tegen de regels van de netneutraliteit, dat stelt dat alle dataverkeer gelijkwaardig behandeld moet worden. Telecomwaakhond BIPT heeft het aanbod toen onderzocht op vraag van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo, maar stelde dat er geen probleem was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-29T13:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.