Proximus verdient meest aan mobiele data

Dit artikel delen:
GSM-mast antenne GSM

Van alle telecomoperatoren ter wereld, is er geen die zoveel omzet haalt uit mobiele data als het Belgische Proximus. Orange staat op nummer drie en Telenet/Base op tien. Dat blijkt uit een studie van het Zweedse onderzoeksbureau Tefficient.

16,60 euro per gigabyte. Zoveel omzet puurt Proximus uit zijn mobiele data-aanbod. Geen enkele operator ter wereld doet het beter. Orange Belgium staat op de tweede plaats met 13,50 euro per gigabyte, Telenet/Base op tien met 9,5 euro. Het Nederlandse Vodafone/Ziggo haalt ook de top tien en staat op acht met 9,7 euro.

De cijfers staan in schril contrast met de tien operatoren die het minst aan mobiele data verdienen. De absolute nummer één is Jio uit India, met 0,2 euro per gigabyte. De rest van de top-vijf zijn eveneens operatoren uit India en Indonesië, maar op zes staat het Finse DNA met 0,7 euro. 3 uit Oostenrijk haalt net de top-10 met 1 euro per gigabyte.

Niet geheel verrassend scoort Proximus net heel weinig voor het aantal gigabyte dat klanten verbruiken, gemiddeld maar net iets meer dan een gigabyte per maand. Telenet/Base komt om anderhalve gigabyte. Bij het Finse DNA is dat bijna 21 gigabyte per maand. Een gemiddelde 3-klant uit Oostenrijk verstookt 19 gigabyte per maand.

Lagere prijzen

Minister van Digitale Agenda Philippe De Backer reageerde met een tweet op de onderzoeksresultaten. Volgens hem is meer concurrentie nodig op de Belgische markt om lagere prijzen voor consumenten te verzekeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-01T15:35:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.