Galaxy Note 10 is eerste Wifi 6-smartphone

Dit artikel delen:
Galaxy Note 10

De Galaxy Note 10 van Samsung is de eerste smartphone die officieel gecertificeerd is voor Wifi 6, de nieuwste wifi-standaard. Die maakt hogere doorvoersnelheden en een betere verbinding mogelijk.

Wifi 6-technologie bouwt voort op de prestaties van eerdere wifi-generaties en is de nieuwste standaard die wordt geïntroduceerd door het Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE). Wifi 6 werkt in de 2,4- en 5 GHz-banden, biedt een grotere capaciteit dan vorige generaties en kan meer apparaten tegelijk verbinden. Officieel heet Wifi 6 802.11ax en is het de opvolger van 802.11ac, dat voortaan als Wifi 5 door het leven gaat. 802.11n (uit 2009) heet nu Wifi 4. Die naamsveranderingen komen er om het voor consumenten allemaal wat duidelijker te maken.

Meer verbonden apparaten

Wifi 6 biedt snellere verbindingen, maar is vooral bedoeld om de ‘wifi-ervaring’ te verbeteren. Doordat consumenten steeds meer verbonden apparaten in huis hebben (laptops, smartphones en tablets, maar ook slimme tv’s, slimme speakers en domotica) verslikt huidige netwerkapparatuur zich weleens in de verbindingen, met trage verbindingen tot gevolg.

Wifi 6 is voorzien van technologieën als Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output (MU-MIMO) en Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA) die ervoor moeten zorgen dat de efficiëntie van het netwerk sterk verbeterd en dat in omgevingen waar veel wifi-apparatuur staat, elk apparaat zoveel mogelijk zijn topsnelheid haalt. Up- en downlink OFDMA verhoogt de efficiëntie en verlaagt de vertraging van veeleisende omgevingen. MU-MIMO zorgt ervoor dat meer gegevens tegelijkertijd zijn over te dragen, waardoor toegangspunten grotere aantallen apparaten tegelijk kunnen verwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-23T11:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.