Hyundai zet in op mobiliteitsoplossingen

Dit artikel delen:
auto wagen interieur

De Koreaanse autobouwer Hyundai gaat 46,4 miljard euro investeren in toekomstige technologieën rond elektrisch en autonoom rijden. Tegen 2025 wil het bedrijf uitgroeien tot een van de grootste fabrikanten van elektrische wagens ter wereld.

Strategy 2025. Zo noemt Hyundai zijn ambitieus actieplan om koploper in de mobiliteitsindustrie te worden. Het concern richt zich op twee pijlers: smart mobility device en smart mobility service. De synergie tussen deze twee pijlers (apparaten/voertuigen en services) moet het bedrijf dan weer transformeren tot, wat ze zelf noemen, een smart mobility solution provider.

De plannen van Hyundai voor smart mobility device gaan verder dan alleen het aanbieden van auto’s. Er wordt ook gewerkt aan minivliegtuigjes (personal air vehicles), robotica en last-mile mobiliteit, waarmee de gebruiker de laatste kilometers in het drukke stadscentrum met een ander voertuig – ingebouwd in de auto – aflegt.

Smart mobility service is nieuw terrein voor Hyundai, maar moet uitgroeien tot een belangrijke strategische pijler voor toekomstige projecten. Diensten en content worden daarbij op maat aangeboden via een geïntegreerd platform. Denk aan onderhoud, reparatie, financiering, verzekering en opladen, maar ook mobiliteitsdiensten als autonome taxi’s.

Investering van 46 miljard euro

"Een belangrijke hefboom in de nieuwe strategie wordt elektrificatie"

Om een en ander mogelijk te maken, zal Hyundai tot 2025 in ruim 46 miljard euro investeren in onderzoek en ontwikkeling, en de verdere verkenning van toekomstige technologieën.

Een belangrijke hefboom in de nieuwe strategie wordt elektrificatie. Hyundai wil op jaarbasis 670.000 elektrische voertuigen gaan verkopen. In 2025 hoopt het bedrijf uit te groeien tot een van de drie grootste fabrikanten van batterij-elektrische en waterstof-elektrische auto’s. In datzelfde jaar is ook autonome rij-technologie level 2 en level 3 evenals advanced driver assistance system (adas) voor parkeren in alle modellen beschikbaar. Rond 2022 al poogt Hyundai een volledig autonoom platform te ontwikkelen dat in 2024 klaar moet zijn voor massaproductie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-06T10:42:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.