Intel legt hand op mobility-startup Moovit

Dit artikel delen:
Openbaar vervoer

Chipbakker Intel gaat het Israëlische bedrijf Moovit overnemen. Moovit bouwt navigatie-apps voor het openbaar vervoer en maakt daarbij gebruik van artificiële intelligentie. Intel heeft zo’n 900 miljoen dollar veil voor de startup.

Intel kent Moovit al langer omdat het een van de investeerders in het bedrijf is. De app van Moovit wordt wereldwijd door zo’n 800 miljoen mensen gebruikt en geeft aanbevelingen voor het openbaar vervoer op basis van ai en big data-analyse. Ook aanvullende diensten als deelauto’s worden in de app opgenomen. Het hoofdkantoor staat in Tel Aviv en er werken zowat 200 mensen voor de startup.

Moovit moet een aanvulling worden op het bedrijf Mobileye, dat Intel in 2017 kocht voor 15,3 miljard dollar. Dat eveneens Israëlische bedrijf maakt sensoren en rijhulpsystemen voor autonome wagens. ‘Door de overname van Moovit is Mobileye een stap dichter bij de doelstelling om een complete mobiliteitsprovider te worden, waar ook zelfrijdende taxi's onder zullen vallen’, zegt Intel. De chipbakker verwacht dat de markt voor zelfrijdende taxi's tegen 2030 160 miljard dollar in omvang zal zijn.

Volgens Intel zal de app van Moovit voorlopig gewoon verder blijven aangeboden worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-05T12:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.