Finnen en Zweden lusten leerplatform Bingel

elearning

Bingel, het digitale leerplatform voor de lagere school, kende vorig jaar een spectaculaire groei in Finland en Zweden. In beide landen kwamen er in totaal meer dan 190.000 gebruikers bij en ook in Vlaanderen zette de groei door, zo meldt uitgeverij Van In.

In totaal wordt Bingel nu al door 5878 lagere scholen gebruikt. Daarvan liggen er 2332 in Vlaanderen, 2154 in Zweden en 1392 in Finland. Het aantal gebruikers breidde in de drie landen vorig schooljaar fors uit. In Finland en Zweden ging het telkens om tienduizenden gebruikers. Zo maken nu al bijna 250.000 Zweedse en Finse kinderen gebruik van het platform.

Finland, dat als een gidsland geldt voor het onderwijs, voerde vorig schooljaar Bingel in na een testfase in 2015-2016. Bingel speelt er een belangrijke rol in de uitgebreide hervorming van het lager onderwijs. ‘Onze Finse collega’s werden aangetrokken door de spelelementen die we in Bingel gebruiken’, zegt ceo Winfried Mortelmans. ‘Hiervoor was hun leerstof zeer goed, maar soms wat zakelijk. Met Bingel kunnen ze de leerlingen extra motiveren.’

Zweden is al een jaar langer bezig met Bingel en ook daar is het een succes. ‘Het land kent een grote instroom aan nieuwe Zweden’, zegt Mortelmans. ‘Bingel is heel geschikt om hen bijvoorbeeld Zweeds aan te leren en om hen voor te bereiden op een aantal belangrijke oriënteringstesten, die in Zweden in het lager onderwijs verplicht zijn.’

In ons land maken acht op de tien basisscholen gebruik van het systeem. Uitgeverij Van In, het bedrijf achter Bingel en onderdeel van Sanoma, zal het product in Zweden en Finland, net als in Vlaanderen, verder blijven ontwikkelen. Zo wordt in Scandinavië momenteel onderzocht hoe het platform naar de smartphone kan worden gebracht.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-01T09:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.