Brusselse scholen krijgen half miljoen voor ict

student laptop onderwijs

Bijna dertig Nederlandstalige basisscholen in Brussel ontvangen samen 467.946 euro om te investeren in ict-materiaal als digitale schoolborden, laptops of tablets. Minister van Nederlandstalig Onderwijs Sven Gatz heeft deze middelen toegekend.

In december vorig jaar kreeg al een eerste reeks van 82 Nederlandstalige scholen een subsidie. In totaal heeft de VGC het afgelopen jaar al voor meer dan twee miljoen euro subsidies voor materiaal toegekend. Sommige scholen kregen nu een tweede of zelfs derde ict-subsidie.

‘Met deze subsidies ondersteunen we de basisscholen van de drie netten om alle leerlingen te helpen digitale basisvaardigheden te verwerven’, zegt minister Gatz. ‘De ict-materialen zullen de leerlingen helpen om de eindtermen te behalen bij het gebruik van laptops en andere digitale toestellen, media en werkwijzen.’

De scholen konden kiezen voor de aankoop of leasing van digitale schoolborden, laptops, tablets of een combinatie van deze leermiddelen ter waarde van maximaal 20.000 euro per school. Wie de toestellen mag leveren, bepaalt elke school zelf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-24T11:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.