TCS sluit miljardencontract met Aegons Transamerica

Werk blijft in de VS; geen offshoring naar India

Tata Consultancy Services (TCS) heeft een megacontract gesloten met verzekeraar Transamercia. Het Indiase ict-concern neemt de administratie van de levensverzekering- en lijfrenteactiviteiten van deze Amerikaanse dochteronderneming van Aegon over. en gaat die verder digitaliseren door onder meer een cloudplatform in te richten voor de polisverwerking. De meerjarenovereenkomst heeft een omzetwaarde van ruim twee miljard dollar en is daarmee het grootste contract dat TCS ooit heeft gesloten. TCS neemt zo'n 2200 medewerkers over, waarbij het werk niet wordt overgeheveld naar India.

Transamerica, een aanbieder van levensverzekerings-, pensioen- en investeringsproducten in de Verenigde Staten, wil door met TCS in zee te gaan zijn levensverzekering- en lijfrenteactiviteiten een digitale vernieuwingsimpuls geven. Het ict-concern heeft als opdracht meegekregen om de dienstverlening van meer dan tien miljoen polissen te concentreren op één modern, geïntegreerd cloudplatform en de klantervaringen te digitaliseren.

De ict-dienstverlener heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in zijn digitaliseringsplatform TCS Bancs voor de financiële sector. De Amerikaanse verzekeraar verwacht door de inzet van dit platform per jaar tussen de zeventig en honderd miljoen dollar te kunnen besparen. Wel verwacht het nog voor de transitie- en conversiekosten de komende drie jaar zo'n 280 miljoen dollar kwijt te zijn.

Geen offshoring

In het kader van dit business process outsouring (bpo)-contract neemt TCS zo'n 2200 medewerkers over. Opvallend is dat het bedrijf benadrukt dat deze Amerikaanse werknemers hun huidige baan en standplaats kunnen houden. Er wordt zelfs een 'verzekeringshub' ingericht in Cedar Rapids (Iowa) waar de medewerkers hun digitale vaardigheden kunnen bijspijkeren. Aangenomen mag worden dat TCS het contract niet gegund had gekregen als het bedrijf het werk had uitbesteed naar India, zoals normaliter de gang van zaken is bij dit soort offshore-trajecten.

De huidige Amerikaanse president Donald Trump maakt zich echter druk om het uitbesteden van Amerikaanse banen naar lagelonenlanden en heeft Amerikaanse bedrijven hier op aangesproken. Overigens stelt TCS dat het de afgelopen drie jaar zo'n drie miljard dollar heeft geïnvesteerd in het uitbouwen van zijn dienstverleningspraktijk in de VS, 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-15T10:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.