Laakdal schakelt over op nieuw it-systeem

Dit artikel delen:

De gemeente Laakdal ging bij de keuze van het nieuwe it-systeem niet over één nacht ijs. Uiteindelijk koos het voor een oplossing met eigen servers en een Infrax-netwerk.

Door de overstap naar het Infra-x-net zou er maar liefst een besparing van 30 procent gerealiseerd kunnen worden. Begin 2018 zal het nieuwe administratief centrum in het centrum van Groot-Vorst openen. Alle diensten zullen er samen komen: het gemeentebestuur, het OCMW, de buitenschoolse kinderopvang, BPost, de wijkpost van de politiezone en de bibliotheek.

Jurgen Mensch, schepen van ict: 'Omdat we al die diensten op het vlak van it wilden integreren en de garantie van onze server verliep, hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt om in één keer voor een oplossing te kiezen die al die diensten en hun buitenlocaties kan hosten. In totaal gaat het over 120 gebruikers die op de server zullen werken. Bovendien zal dit een hoop werk schelen naar onderhoud en ondersteuning omdat we nu op één gecentraliseerd en geïntegreerd platform werken!' 

Als alles goed verloopt, zal iedereen voor de zomer op het nieuwe platform overgeschakeld zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-14T14:06:00.000Z Henk Boot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.