Omzet Smals groeit met ruim tien procent

Dit artikel delen:

Na vier jaar met een stabiele omzet kende Smals in 2016 een groei van meer dan tien procent. Het cijfer stijgt voor het eerst uit boven 250 miljoen Euro. De groei kwam vooral uit de grotere inzet van ict-specialisten uit de private sector bij de aangesloten overheidsinstellingen. Ook de G-Cloud droeg bij aan het resultaat.

Smals, de gemeenschappelijke ict-dienstenorganisatie van Belgische publieke instellingen, boekte in 2016 een omzet van 251,4 miljoen Euro. Dat is ruimt tien procent meer dan een jaar eerder. De forse groei komt vooral uit de sterk gestegen interesse (+31 procent) voor ict-professionals uit de private sector. Zij gaan via raamcontracten aan de slag bij de aangesloten instellingen. De totale waarde van dit soort contracten bedroeg meer dan 61 miljoen euro of bijna een kwart van de totale activiteiten bij Smals.

‘Voor niet-permanente technische opdrachten doen onze leden graag een beroep op specialisten uit de private sector’, zegt ceo Frank Robben. ‘Ze werken vaak in gemengde teams samen met de eigen ict-specialisten die beschikken over een uitstekende inhoudelijke kennis en die kennis op langere termijn kunnen borgen. Zo kunnen de publieke en private sector elkaar versterken.’

Het dienstenportfolio van Smals groeide in 2016 met ruim negen procent dankzij nieuwe diensten, onder meer met cloud-technologie. Die worden binnen het federale synergieprogramma G-Cloud aangeboden aan een steeds bredere groep publieke instellingen. De activiteiten in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en de detachering van ict-specialisten in loondienst kenden een beperkte groei, respectievelijk met 2,4 en met 3,2 procent. Het aantal Smals-medewerkers steeg met 1,6 procent naar een totaal van 1748.

Smals is als vzw vooral actief binnen de sociale zekerheid en de gezondheidszorg op federaal, regionaal en lokaal niveau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-15T12:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.