Deventit maak archiefsysteem voor Digipolis

Dit artikel delen:

Het Nederlandse Deventit uit Bunschoten gaat een archiefbeheersysteem maken voor Digipolis, de Vlaamse vereniging voor intergemeentelijke samenwerking rond telematicavoorzieningen. Het archiefbeheersysteem wordt ontwikkeld voor het stadsarchief Gent, de andere gemeenten van Oost-Vlaanderen en OCMW’s.

De samenwerking gebeurt via een partnership van Digipolis met piva eGov, het provincaal intern verzelfstandigd agentschap voor ondersteuning van lokaal e-government binnen Oost-Vlaanderen. Voor de opdracht is gekozen voor Atlantis, het pakket van Deventit voor collectiebeheer en portaalbouw. Met deze volledig webgebaseerd oplossing wordt een platform gerealiseerd waarop de OCMW’s, gemeenten en het stadsarchief Gent hun archieven kunnen onderbrengen, beheren en toegankelijk maken.

‘Het pakket Atlantis is verkozen na een brede verkenning van beschikbare oplossingen voor archiefbeheer’, zegt Bart Stichelmans, projectleider bij Digipolis. ‘Uit de aanbiedingen bleek Atlantis, de oplossing van Deventit, het best aan te sluiten bij onze wensen en eisen met een prima prijs-kwaliteit-verhouding.’

Atlantis kan naast het beheren en beschikbaar stellen van archieven ook ingezet worden voor andere collecties zoals beeldbanken, gedrukte- en handgeschreven bronnen, audiovisueel materiaal, en zo verder. De oplossing voorziet ook in een lage instap voor organisaties van kleinere gemeenten.

‘Wij zijn erg blij met de gunning van deze opdracht’, vertelt Deventit-directeur Peter van Diermen. ‘Het Atlantis-platform dat gerealiseerd gaat worden, kan door meer dan zestig organisaties gebruikt gaan worden. Wij groeiden al heel sterk in België, maar met deze opdracht maken wij een grote stap.’  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-26T16:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.