Cipal Schaubroeck neemt Ciblis over

Dit artikel delen:
samenwerking

Ciblis, de maker van bibliotheeksoftware die in nauwe schoentjes was komen te zitten, wordt overgenomen door Cipal Schaubroeck. Opmerkelijk: Ciblis is een samenwerking tussen LRM, Universiteit Antwerpen en Cipal (nu C-Smart). De buit blijft dus binnen de familie.

Ciblis trok eind september aan de noodklok, omdat de Vlaamse regering alle bibliotheken wil gaan uitrusten met software van het Amerikaanse OCLC. Volgens Ciblis zou dat minstens tot het ontslag van tien mensen leiden en misschien zelfs tot een vereffening.

De redding komt uit eigen huis: Cipal Schaubroeck lijft de spin-off van LRM, UA en Cipal in. Meteen wordt ook een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Universiteit Antwerpen. Dat moet ‘zowel de technologie als de expertise inzake bibliotheken veiligstellen’, zo klinkt het in een persbericht. Het heeft tegelijk de ambitie om de bibliotheek een prominente plaats te geven binnen de slimme steden en gemeenten van de toekomst.

‘Cipal Schaubroeck is met ruim vierhonderd medewerkers en een omzet van meer dan vijftig miljoen euro een belangrijke speler in Vlaanderen inzake digitalisering van overheden’, zegt ceo Dirk Verstichele. ‘Ons doel is een sleutelrol op te nemen in de digitale transformatie van overheden. De medewerkers van de lokale besturen, maar ook de burgers, moeten daar beter van worden. Bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra vormen belangrijke interactiepunten tussen bestuur en burger. Net daarom dienen ze ook volwaardig deel uit te maken van de digitale transformatie van onze overheden.’

Cipal Schaubroeck wil op korte termijn de bibliotheken opnemen in hun totaalbenadering van lokale besturen en heeft de ambitie om de technologie van Ciblis naadloos te integreren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede zaak voor de ICT werkgelegenheid in Vlaanderen!!
Veel succes aan: Info@CipalSchaubroeckCiblis.be :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-31T09:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.