NMBS laat op kaart zien waar trein is

Dit artikel delen:
Trein van NMBS

De spoorwegmaatschappij NMBS heeft Train Map voorgesteld. Dat is een nieuwe website waarop men van alle treinen kan nagaan waar ze zich bevinden op een kaart van België.

Op de kaart wordt de positie van alle treinen op het net weergegeven, net als de stations en het wegennet. Men kan er treinen zoeken op route, treintype, station of treinnummer. Eens een trein geselecteerd, verschijnt informatie over de dienstregeling, de eventuele vertraging, de voorziene haltes en de perrons.

‘Deze transparantie moet de lees- en zichtbaarheid van het treinverkeer vergroten’, zegt de NMBS in een persbericht. Het is de bedoeling dat Train Map in de toekomst nog meer informatie zal bevatten, zoals bijvoorbeeld over werken aan het spoor. ‘We zullen de toepassing uitbreiden, ook op basis van wat de reizigers verlangen’ zo zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman aan het persbureau Belga. Zo is het mogelijk informatie toe te voegen over de indeling van de treinen, waar er stopcontacten zijn of in welke wagon u uw fiets kunt plaatsen.

Ook zullen geolokalisatie en gps-signalen geïntegreerd worden voor de positionering van de treinen. Voorlopig gebeurt dat op basis van meetpunten in het spoor. Er is vooralsnog wel een omissie: de hogesnelheidstreinen zijn niet te zien op de kaart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-26T10:00:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.