Smals groeit dankzij private ict-specialisten

Dit artikel delen:

Smals, de gemeenschappelijke ict-organisatie van Belgische overheidsdiensten in de sociale zekerheid en volksgezondheid, heeft in 2018 haar dienstenvolume opnieuw zien toenemen. Voor het eerst in de tachtigjarige geschiedenis van de vzw, steeg het omzetcijfer boven driehonderd miljoen euro. De groei kwam vooral van de inzet van externe ict-specialisten uit de private sector.

In 2018 boekte Smals een omzet van 321,6 miljoen euro, een stijging met ruim elf procent tegenover het vorige jaar. De groei kwam in het bijzonder uit de fors grotere inzet van externe ict-specialisten uit de privésector bij Smals-leden (+27 procent). De andere activiteitsdomeinen kenden een eerder beperkte groei, namelijk ict-infrastructuurbeheer (+10,4 procent), detachering (+4,4 procent) en software-ontwikkeling (+2,4 procent).

In softwareontwikkeling is het beperkte groeicijfer het resultaat van een kostenbesparing door hergebruik, bij een gestegen activiteit.

‘Bij onze leden zien we vaak gelijklopende behoeften. Door zowel technische als business-componenten te hergebruiken, kunnen zij meer rendement uit hun ict-investeringen halen. De ontwikkelkosten van nieuwe toepassingen dalen, terwijl ze sneller worden gebouwd. Een win-winverhaal dus’, zegt ceo Frank Robben. Dit hergebruik-initiatief kreeg trouwens zopas nog erkenning als beste praktijk door de Europese Commissie, als winnaar van de European Sharing & Reuse Awards.

Tot slot nam ook het aantal medewerkers voor het derde jaar op rij toe. Smals sloot 2018 af met 1.876 werknemers, een stijging met vier procent tegenover het jaar voordien. Liefst 171 nieuwe medewerkers vonden de weg naar Smals, goed voor een netto aangroei met 64 medewerkers. De vzw heeft trouwens nog heel wat vacatures openstaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-21T11:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.