Vijftien miljoen voor innovatievere Vlaamse bedrijven

Dit artikel delen:
Vlaanderen

De technologiefederatie Agoria en het technologisch centrum Sirris zijn door de Vlaamse regering uitgekozen om bedrijven meer en ambitieuzer te laten innoveren en ondernemen. De twee gaan hiervoor een partnership aan met 21 verschillende sectororganisaties. Het voorziene budget tikt af op bijna vijftien miljoen euro.

De opdracht start op 1 juli 2020 en loopt vier jaar. Agoria en Sirris moeten de kennis van bedrijven rond digitale transformatie bijspijkeren, het bewustzijn rond cyberveiligheid opkrikken, inzichten geven in waardecreaties met slimme en digitale producten en diensten, de shift naar ‘digitale’ fabrieken opzetten en aandacht geven aan klimaat en energie.

Om dit rond te krijgen, wordt een partnership van 21 organisaties gemaakt uit sectorfederaties, collectieve centra, speerpuntclusters, strategische onderzoekscentra, clusterorganisaties en Vlaamse wetenschappelijke instellingen. Deze organisaties zijn elk apart al betrokken in het netwerk rond het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), maar het is de eerste keer dat ze op deze schaal zullen samenwerken. Het gaat om onder meer DSP Valley (cluster van slimme technologie), Centexbel (textiel en kunststof), Flanders’ Food (agrovoeding), Catalisti (chemie en plastics), Imec (onderzoek in digitale technologieën), Flanders Make (onderzoek voor de maakindustrie), VITO (onderzoek voor duurzaamheid) en The Beacon (smart cities en logistiek).

Naast middelen voor dit industrieel partnerschap besteedt de Vlaamse regering de komende vier jaar ook nog eens 650.000 euro per jaar aan Scaleup.Vlaanderen 2.0, om de bijzondere doelgroep digitale ambitieuze startups en snelle groeiers te ondersteunen. Ook hiervoor bestaat een consortium, met Sirris, Agoria en Imec.iStart. De ambitie is om honderden startende en schalende bedrijven te ondersteunen naar een succesvolle en snelle groei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-29T10:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.