‘Privacycommissie’ op zoek naar nieuwe voorzitter

Dit artikel delen:
Ontslag afscheid opstappen

De plenaire Kamer heeft zoals verwacht ingestemd met het ontslag van voorzitter David Stevens van de Gegevensbeschermingsautoriteit. Ook directeur Charlotte Dereppe werd de laan uitgestuurd.

Het ontslag van beide toppers van de ‘privacycommissie’ zat er al een tijdje aan te komen na de audit van het Rekenhof in maart van dit jaar. Toen bleek dat de vijf directeurs niet door een deur konden. Ook de werking werd aan de kaak gesteld. Zo besliste elke directeur afzonderlijk over een dossier. De afhandeling van de dossiers liep grote achterstand op. De Europese Commissie roerde zich eveneens in het debat en sprak over belangenvermenging. Daarop werd de commissie Justitie belast met een onderzoek. Die aanbevelingen zijn nu opgevolgd.

De overheid moet nu op zoek naar een nieuwe voorzitter van de Gegevensbeschermingsautoriteit, net op het moment dat privacy steeds prominenter op de agenda komt te staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-22T10:17:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.