Alle Apples kwetsbaar voor Meltdown en Spectre

Dit artikel delen:
Apple desktop

Alle computers van Apple en alle apparaten die draaien op iOS (behalve de Apple Watch) zijn kwetsbaar voor de chipbugs Meltdown en Spectre. Dat heeft Apple bevestigd. Het bedrijf heeft de eerste patches al uitgerold.

Elke iMac, Macbook, iPhone, iPad en Apple TV is kwetsbaar voor de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden. Apple zegt wel al een update uitgestuurd te hebben omder apparaten tegen Meltdown te beschermen. Aan een patch voor Spectre wordt gewerkt. De updates werd geïntegreerd in iOS 11.2, macOS 10.13.2 en tvOS 11.2.

Apple claimt dat de updates geen merkbare prestatieverschillen meebrengen. Het bedrijf heeft verschillende benchmarks op de apparaten losgelaten en zegt geen verschillen te zien met niet-gepatchte toestellen. Wat Spectre betreft, wordt er aan een oplossing gewerkt, maar, zo meent Apple, het is ‘extreem moeilijk’ om misbruik te maken van dit lek.

Eerder hadden ook al Google, Microsoft en Amazon oplossingen klaar om misbruiken met Meltdown tegen te gaan. Chipbakker Intel is ondertussen ook begonnen met uitbrengen van software-updates om zijn silicium te beschermen tegen de kwetsbaarheden.

Spectre en Meltdown misbruiken bugs in cpu’s waardoor hackers toegang krijgen tot het kernelgeheugen van computers. Op die manier kunnen bijvoorbeeld wachtwoorden gestolen worden. Meltdown treft enkel Intel-chips, Spectre kan eveneens ingezet worden bij chips van AMD en ARM. Veel experts zeggen dat de bescherming tegen Meltdown computers significant trager maken.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-05T11:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.