Franse CybelAngel haalt 36 miljoen euro op

Dit artikel delen:
Investering

Het Franse cybersecuritybedrijf CybelAngel, gespecialiseerd in digitaal risicomanagement, heeft in een Series B-investeringsronde 36 miljoen euro opgehaald bij een groep ondernemers uit de VS en een consortium van Europese investeringsmaatschappijen. De Nederlandse investeringsmaatschappij Prime Ventures leidt de ronde. Naast TempoCap investeren ook Bpifrance en Open CNP.

Bedrijfsgegevens worden almaar meer op externe platforms gedeeld: in datacentra, in de cloud, op verbonden of op iot-apparaten en naar externe uitvoerders en verkopers. De dreiging van ernstige datalekken die niet door de firewall van het bedrijf kunnen worden gestopt neemt dus toe. Het CybelAngel-platform scant meer dan een miljard documenten per dag en bepaalt via ai de gevoeligheid van de gevonden informatie. Het platform helpt organisaties zo digitale risico's te beheren en hun intellectuele eigendom, merk en reputatie te beschermen.

CybelAngel zal de investering gebruiken voor versnelde wereldwijde uitbreiding, strategische partnerschappen en verdere productontwikkeling van hun ai-platform. Het bedrijf heeft tot nu toe 52 miljoen dollar aan financiering aangetrokken.

‘De versnelde digitale transformatie heeft samen met toegenomen aantallen verbonden apparaten, een explosie aan zowel kwaadaardige als verwaarloosbare risico’s gecreëerd’, zegt directeur Erwan Keraudy. ‘Met deze financiering is CybelAngel in staat om naar meer landen in de wereld uit te breiden en om te blijven innoveren, zodat we belangrijke digitale middelen van organisaties tegen kostbare datalekken kunnen beschermen. De financiering zal ook onze uitbreiding naar Noord-Amerika ondersteunen, waar de vraag naar bescherming van digitale supply chains en risicomanagement van derden exponentieel aan het groeien is.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-12T15:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.