Dell verkoopt RSA aan Symphony Technology Group

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Dell verkoopt zijn security-dochter RSA aan een consortium van investeerders onder leiding van Symphony Technology Group. Ook AlpInvest en een Canadees pensioenfonds zijn betrokken. De deal is iets meer dan twee miljard dollar waard.

Dell kreeg RSA in handen toen het vijf jaar geleden EMC overkocht. EMC zelf had het bedrijf in 2006 overgenomen. RSA maakt verschillende beveiligings- en identificatieproducten en is ook de drijvende kracht achter de bekende RSA Security Conference die elk jaar in San Francisco wordt georganiseerd.

In een blogbericht op de Dell-website geeft Jeff Clarke, de coo van Dell, aan dat de bedrijfsstrategie van Dell en die van RSA niet meer te rijmen viel. De twee voorzien in verschillende soorten oplossingen en verschillende manieren om naar de markt te trekken, aldus Clarke. Om beide ondernemingen de beste kansen te geven, is het best als hun wegen scheiden.

Volgens Symphony Technology Group bedient RSA momenteel wereldwijd zowat 12.500 klanten. De transactie zal waarschijnlijk in de komende zes tot negen maanden afgerond worden. Tot zo lang is het ‘business as usual’, zegt Clarke.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-19T14:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.