Atos aast op securitydochter van Econocom

Dit artikel delen:
Puzzel

De Franse it-integrator Atos is overnamegesprekken begonnen met Digital.security, een onderdeel van de Econocom-groep. Het bedrijf is gespecialiseerd in cybersecuritytoepassingen voor de Belgische en Franse markt. Atos stapt daarnaast ook in de markt van consultancy rond CO2-reducties.

Digital.security heeft ongeveer 250 consultants op de loonlijst staan. Het bedrijf werd opgericht in 2015 in de schoot van Econocom en wordt geleid door Jean-Claude Tapia. Het bedient vooral klanten in de financiële sector en in de verzekeringsbranche. Naast algemene cybersecurity specialiseert het bedrijf zich ook op iot-toepassingen en -implementaties. Atos ziet heel wat synergieën met zijn eigen security-aanbod, waar het zo’n vijfhonderd mensen tewerkstelt.

‘Met deze strategische stap bevestigt Atos zijn positie als leider op de Franse en Europese cybersecurity-markt’, zegt Pierre Barnabé, topman bij de security-afdeling van Atos. ‘De ervaren en gecertificeerde consultants van Digital.security zullen het Atos-team versterken en de cybersecurity-middelen in Frankrijk verdubbelen. In het kielzog van onze laatste overnames toont de overname van Digital.security onze ambitie om de belangrijkste cybersecurity-provider voor wereldwijde organisaties te worden in hun digitale reis.’

De afronding van de transactie zal naar verwachting voor het einde van het jaar plaatsvinden, een overnamesom wordt niet meegedeeld.

EcoAct

Naast Digital.security heeft Atos ook zijn oog laten vallen op het Franse EcoAct, een consultancybedrijf dat ondernemingen adviseert hoe ze hun koolstofemissies kunnen terugschroeven. Het heeft 150 mensen in dienst. Atos prijst bij bedrijven al digitalisering aan als een manier om de uitstoot terug te dringen.

Samen met de overnames, kondigde Atos ook halfjaarcijfers aan voor het boekjaar 2020. De omzet ging er met bijna drie procent op achteruit, vergeleken met vorig jaar. Alle divisies moesten omzetdalingen slikken (bij ‘Infrastructure and Data Management’ lag die op 2,4 procent, bij ‘Business and Platform Solutions’ op bijna acht procent) behalve ‘Big Data & Cybersecurity’, daar ging de omzet met zestien procent vooruit. De operationele marge van Atos daalde van ruim negen naar acht procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-27T14:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.