Sweepatic overgenomen door Zweden

Dit artikel delen:

Een uniform zicht op beveiliging en risicobeheer is een trend in de wereld van it-beveiliging. In functie hiervan neemt Outpost24, een Zweedse specialist in cyberrisicobeheer, het Leuvense Sweepatic over. De technologie van Sweepatic zal geïntegreerd worden in het Outpost24-platform.

Sweepatic, gevestigd in Leuven, België, biedt een zogenaamd external attack surface management (easm)-platform. Dat is een opkomend topic in de wereld van it-security. Zo identificeerde Gartner easm als een 'top security & risk management trend voor 2022'.

‘Easm is ontworpen om zichtbaarheid te bieden en online-assets te beschermen die onontdekt kunnen blijven. Het helpt organisaties proactief om hun complexe aanvalsoppervlaktes te vereenvoudigen en beveiligen’, aldus Sweepatic-oprichter Stijn Vande Casteele.

Uitgebreid

De easm-oplossing van Sweepatic komt door de overname dus terecht in de portfolio van Outpost24. Dat biedt op zijn beurt een platform met kwetsbaarheidsbeheer, applicatiebeveiligingstests, bedreigingsinformatie en toegangsbeheer in één oplossing. ‘Door gebruik te maken van hun easm-oplossing in Outpost24's aanbod, krijgen klanten een uitgebreid overzicht van hun interne en externe aanvalsoppervlak om onbekende assets te identificeren en risicobeperking te prioriteren’, klinkt het.

Een volledig beeld van het aanvalsoppervlak is vandaag overigens een essentieel onderdeel van modern cyberrisicobeheer. Tegelijk is het ook een vereiste van klant én een trend. In de voorbije Computable Awards 2023 op Cybersec Europe won Atos bijvoorbeeld de award voor security innovation met hun  AIsaac-aanbod, dat diverse sleuteltechnologieën rond threat management integreert.


Sweepatic werd ondersteund door eCapital Entrepreneurial Partners (Duitslands), TIIN Capital (Nederland) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV (België).

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-09T10:41:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.