Getronics investeert in telezorgplatform Socsan

Dit artikel delen:

Getronics investeert in een strategisch samenwerkingsverband met het Spaanse Victrix, de ontwikkelaar van het telezorgplatform Socsan. De investering is onderdeel van Getronics’ innovatie incubator. Die moet innoverende bedrijven vinden die het portfolio van Getronics kunnen aanvullen of verbeteren.

Victrix werd in 2016 opgericht met een team Europese experts in digitale telezorg. Het softwareplatform dat ze bouwden, creëert synergieën tussen systemen voor medische en sociale zorg. Het haalt gegevens uit diverse bronnen van medische en sociale zorg om goedkope, doeltreffende en proactieve interventies te leveren bij chronische ziekten, ouderenzorg en welzijn.

Francisco Sáez, regional managing director bij Getronics Iberia, wordt lid van de raad van bestuur van Victrix. ‘Uit ons uitgebreide marktonderzoek blijkt dat er op de traditionele markt voor telezorg vraag is naar disruptieve innovatie’, zegt hij. ‘Victrix is een klassiek voorbeeld van een dynamische en agile start-up met een grote niche-expertise, én de visie en ambitie om hoogwaardige, klantgerichte oplossingen te ontwikkelen en te leveren. Victrix houdt de leiding met zijn uiterst ervaren commercieel en technisch beheer, maar ontvangt intussen van Getronics alle steun die kenmerkend is voor een krachtige ict-groep. Dit is duidelijk een bijzonder sterk samenwerkingsverband.’

Hoeveel de kapitaalsinjectie van Getronics in Victrix bedraagt, is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-26T09:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.