Bsit en Spott zijn startup en scale-up van het jaar

Dit artikel delen:
Winnaar

Bsit en Spott zijn door Startups.be (en Scale-ups.eu) verkozen tot respectievelijk startup en scale-up van het jaar. De verkiezing vond plaats tijdens ‘The Big Squeeze’, het Brusselse evenement dat vroeger als de Tech Startup Day door het leven ging. Er waren ook prijzen voor beste studenten-startup en meest disruptieve startup.

Bsit, de populaire babysit-app, mag zich een jaar lang ‘Startup van het jaar’ noemen. Het bedrijf haalde 33 procent van de stemmen binnen. DataStories werd tweede met 22 procent. Spott, de snelgroeiende interactieve shopping-app, haalde het bij de scale-ups met 28 procent.

Het was al de vierde editie van The Big Squeeze. De jury bestond dit jaar uit Omar Mohout (Sirris), Simon Alexandre (The Faktory), Benny Debruyne (Trends), Renaat Berckmoes (Fortino), Isabel Michiels (Agoria) en Thibaut Claes (SRIW). Zij stelden een short list samen, de uiteindelijke winnaars werden door de Belgische startup-community aangeduid.

‘Er kwamen uiteindelijk 3.298 stemmen binnen, een record’, zegt Frederik Tibau van Startups.be. ‘Het is duidelijk dat The Big Squeeze een belangrijk evenement op de tech-kalender geworden is. Dat is niet verwonderlijk: verschillende oud-winnaars hebben ons laten weten dat de prijs hun credibiliteit bij klanten en investeerders verhoogt.’

Naast Bsit en Spott werden ook E-peas en Microflavours gehonoreerd, met respectievelijk de titel ‘Disruptive Innovation of the Year’ en ‘Student Startup of the Year’. E-peas ontwikkelt technologie om batterijen van IoT-apparaten langer te laten meegaan. Microflavour houdt zich bezig met stadsboerderijen in Brussel en gezonde groenten aan Brusselse hotels en restaurants.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-01T09:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.