Burgerplatform Citizenlab haalt twee miljoen euro op

Dit artikel delen:

Om de internationale uitrol van haar burgerparticipatieplatform te versnellen, haalt de Belgische startup Citizenlab twee miljoen euro op. Met het vers kapitaal wil het zijn platform verder ontwikkelen om digitale democratie vorm te geven in nieuwe Europese markten, zoals Nederland, Frankrijk en het VK.

Sinds de oprichting eind 2015 tekende Citizenlab (onderdeel van accelerator Start it @KBC) al meer dan honderd steden en gemeenten op als klant. Via het platform lieten al meer dan vijftigduizend burgers hun stem horen, van Kortrijk over Leuven tot Aarlen, maar ook buiten de landsgrenzen.

Het burgerplatform bestaat vandaag uit een hele reeks inspraakinstrumenten die steden en gemeenten toelaat makkelijk participatieprocessen op te zetten. Via het platform kunnen burgers ideeën lanceren, stemmen en discussiëren, budgetten verdelen, of zelf initiatieven starten om zo de politieke agenda mee te bepalen. 

De investeringsronde werd geleid door investeringsfonds Inventures. Ook it-groep Cipal-Schaubroeck, gespecialiseerd in overheidsopdrachten, investeert in Citizenlab. Daarnaast doen ook het Brusselse investeringsfonds Finance.brussels en de bank ING hun duit in het zakje door middel van een lening.

Vandaag komen het merendeel van Citizenlabs klanten uit België, maar ook in onder meer Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Chili is het Brusselse bedrijf actief. De financiële injectie zal worden ingezet om de internationale uitrol te versnellen. Tegen eind volgend jaar wil het in driehonderd steden en gemeenten haar platform installeren.

Momenteel telt het bedrijf vijftien werknemers. Citizenlab plant het komende anderhalf jaar te verdubbelen in grootte, met aanwervingen voor internationale posities, maar ook voor klantenondersteuning en productontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-16T10:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.