CitizenLab, Digita en Veoware Space onderscheiden

Dit artikel delen:

De Brusselse startups CitizenLab, Digita en Veoware Space hebben de Innovative Starter Award van Innoviris gewonnen, het Brusselse Instituut voor Onderzoek en Innovatie. Elk bedrijf krijgt 500.000 euro investeringssteun.

Het was al de negende keer dat Innoviris jonge, innovatieve Brusselse bedrijven in de bloemetjes zet. De jury koos bedrijven die het meest bijdragen aan de werkgelegenheid en economie in de Brusselse regio en die inzetten op innovatie. Innoviris wil zo met de awards technologische innovatie versterken in Brussel.

Digita is een bedrijfje dat een oplossing heeft bedacht voor de wildgroei van persoonlijke data van burgers die bij almaar meer bedrijven en organisaties verspreid zit. Het bedrijf werkt aan technologie om een soort virtuele datakluis op te zetten, met een uniform overzicht van al je persoonlijke data, waar deze ook wordt opgeslagen. Op die manier is het makkelijk om gegevens terug te vinden, de toegang er toe te beheren en de data up-to-date te houden.

CitizenLab biedt lokale overheden een online burgerparticipatie-toolkit om inwoners gemakkelijker te betrekken bij beleid. Sinds 2015 werkte CitizenLab samen met meer dan 125 overheden in tien verschillende landen om de digitale democratie te verbeteren. Momenteel gebruiken overheden in België, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Chili en Denemarken het platform. In mei vorig jaar haalde CitizenLab 2,1 miljoen euro op tijdens een investeringsronde om zijn ‘e-democratieplatform’ in heel Europa verder te ontwikkelen.

Veoware Space is dan weer actief in de ruimtevaarttechnologie. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en commercialiseert die satellieten beter en efficiënter de aarde laten observeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-24T10:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.