Sparkcentral is weer volledig Belgisch

Dit artikel delen:
Whatsapp

Sparkcentral, het bedrijf dat Davy Kestens negen jaar geleden oprichtte, koopt zijn Amerikaanse aandeelhouders uit en verlegt de focus naar Europa. Het bedrijf blijft wel actief op de Amerikaanse markt.

Sparkcentral verzorgt klantencontacten via Twitter en Whatsapp. Het bedrijf trok al snel naar Silicon Valley en slaagde er ook in om miljoenen dollars aan kapitaal op te halen bij Belgische en Amerikaanse investeerders. De Belgen (LRM en Group MC) kopen nu de Amerikanen (Split Rock Partners en Jackson Square Ventures) uit, hergroeperen het bedrijf en investeren er nog eens 2,5 miljoen euro in. De hoofdzetel komt naar Hasselt, in de VS verhuist het bedrijf van Californië naar New York. Hoeveel geld Split Rock en Jackson Square voor hun aandelen krijgen, is niet bekendgemaakt.

De nieuwe structuur moet het bedrijf sneller winstgevend maken, want de echte doorbraak van Sparkcentral in de VS is er niet gekomen. Er was veel verloop van personeel en enkele grote klanten haakten af. Ook de dubbele kostenstructuur (met twee organisaties, een in Amerika en een in België) was niet houdbaar.

In mei 2018 stopte Kestens als ceo van het bedrijf en werd toen vervangen door de Amerikaan Joe Gagnon. Ondertussen heeft die het roer al overgedragen aan de Belg Christophe Neut, die de EMEA-markt overzag voor het bedrijf.

Bij Sparkcentral werken nu een dertigtal mensen, waarvan 23 in Hasselt. Davy Kestens heeft ondertussen een nieuw bedrijf opgericht, Spencer. Dat houdt zich bezig met fintech.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-27T10:46:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.