Fortino Capital richt tweede Benelux VC-fonds op

Dit artikel delen:

De kapitaalinvesteringsmaatschappij Fortino heeft een tweede Benelux VC-fonds opgericht. Fortino Capital Venture II moet met 80 miljoen euro gespijsd worden en richt zich op succesvolle jonge Europese software en technologiebedrijven, vooral in de Benelux. Het fonds heeft al voor 45 miljoen euro aan ‘commitments’ opgetekend.

Met de oprichting van haar tweede VC-fonds, heeft Fortino Capital Partners nu in totaal drie fondsen in beheer. Het eerste, Fortino Capital I, met een omvang van 80 miljoen euro, heeft vandaag nog acht softwarebedrijven in portefeuille, waaronder het Belgische Teamleader en de Nederlandse bedrijven BuyBay en Bloomon. Het is ook investeerder in Dobco en Riaktr, twee bedrijven die vandaag een actieve rol spelen in het detecteren en monitoren van Covid-19. Het fonds heeft al enkele belangrijke exits gedaan, waaronder Melita, Trendminer, Zentrick en Piesync, dat nu onderdeel is van het Amerikaanse Hubspot.

Haar tweede fonds, Fortino Capital Growth PE I, is een groeifonds van 242 miljoen euro dat mikt op investeringen in grotere bedrijven die inzetten op een versnelde organische groei, met investeringen in onder meer MobileXpense en Efficy CRM uit België en Odin Groep uit Nederland.

Met Fortino Capital Venture II, nu haar derde fonds, zal Fortino dezelfde strategie volgen als voor haar eerste fonds en voornamelijk in succesvolle jonge bedrijven investeren met een focus op software en technologie.

Fortino mikt op investeringstickets voor een eerste investering variërend van een half tot vijf miljoen euro voor minderheidsparticipaties in succesvolle en ambiteuze jonge groeibedrijven in de Benelux, met voldoende ruimte voor vervolginvesteringen. Naast gereputeerde private investeerders en ondernemers zijn er ook een aantal bekende institutionele beleggers, zoals PMV en FPIM, die hebben ingetekend als ‘cornerstone investors’ voor het nieuwe fonds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-10T17:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.