Startups vervrouwelijken in sneltempo

Dit artikel delen:
Start it @ KBC managing director

Anna Thomlinson

Almaar meer vrouwelijke entrepreneurs storten zich in het startup-avontuur. Bij Start it @ KBC, de grootste accelerator van het land, zien ze de evolutie ook: meer dan de helft van de nieuwe lichting startups heeft er minstens één vrouwelijke stichter.

Van de 68 startups die de meest recente pitchronde van Start it @KBC overleefden, heeft net iets meer dan de helft minstens één oprichtster aan boord. De accelerator leverde de voorbije jaren zelf ook inspanningen om meer vrouwelijke ondernemers aan te trekken. Sinds 2017 steeg het aandeel van de vrouwelijke startup-oprichters daardoor met twintig procent.

Uit onderzoek door Start it @KBC blijkt dat vrouwelijke ondernemers nog altijd op obstakels stuiten bij het oprichten en schalen van hun onderneming. Meer dan mannen worstelen ze met de combinatie van een gezin en een eigen bedrijf. Ook nemen klanten en investeerders hen niet altijd serieus. Rolmodellen zijn volgens hen cruciaal om andere vrouwelijke ondernemers te inspireren, maar die komen nog te weinig in de aandacht.

Barrières

Om nog meer vrouwelijke ondernemers te inspireren en te steunen, heeft de accelerator een nieuw coachingtraject opgezet: Women in Tech, dat ondersteund wordt door VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen).

‘Het begeleidingsprogramma bestaat in eerste instantie uit een reeks webinars waar vrouwelijke ondernemers hun ervaringen delen en vertellen hoe zij onderweg barrières overwonnen’, zegt Anna Thomlinson, managing director van Start it @KBC. ‘Vrouwelijke rolmodellen treden op als mentor en als coach. Vanaf 2021 volgt er een intensief begeleidingstraject voor vrouwelijke startup-stichters.’  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-19T10:27:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.