Newion start nieuw fonds voor b2b-softwarestartups

Dit artikel delen:

Newion wil de komende vijf jaar investeren in twintig nieuwe b2b-softwarestartups investeren en ze helpen naar marktleiderschap. De verstrekker van durfkapitaal heeft hiertoe een nieuw investeringsfonds geopend. In dit vierde fonds Newion IV zit inmiddels 130 miljoen euro. Dat is ruim de helft meer dan het vorige fonds Newion III. De initiële inschrijving is overtekend.

De in Amsterdam gevestigde investeerder richt zich op beginnende zakelijke software-bedrijven in de Benelux, Scandinavië en Duitsland. Newion claimt sinds de oprichting in 2000 tot de best presterende fondsmanagers in de sector te behoren. Het bedrijf investeerde in meer dan zestig startups waaronder het Belgische Deliverect en SwipeGuide. De leiding is in handen van Patrick Polak, Frank Claassen, Mathijs de Wit en de Zweedse ‘whiz kid’ John Sjölander. Net als branchegenoot Fortino gisteren aankondigde, gaat Newion het team verder uitbreiden.

Medeoprichter Patrick Polak is blij dat alle bestaande (passieve) investeerders uit eerdere fondsen mee gaan in Newion IV. Ook het European Investment Fund is weer van de partij. Bovendien is een groot aantal nieuwe investeerders toegetreden, zoals Reggeborgh.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-06T11:09:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.