Qaelum in zee met Amerikaans Virtual Phantoms

Dit artikel delen:
België en Verenigde Staten

Het Leuvense Qaelum, gespecialiseerd in stralingsbescherming bij medische beeldvorming, kondigt een partnership aan met Virtual Phantoms uit Albany, New York. De software van de Amerikanen zal opgenomen worden in de oplossing van de Belgen.

Specifiek gaat het over de VirtualDose CT-orgaandosistool die deel gaat uitmaken van het Dose-pakket van Qaelum, een softwaretool om stralingsdosissen in de gaten te houden. Door de verschillende afmetingen en weefselsamenstelling van de verschillende organen in ons lichaam, zal ook de stralingsdosis in die organen verschillen. Het bepalen van een orgaanspecifieke dosis vereist gespecialiseerde modellen die al deze variabelen in rekening brengen.

‘We zijn bijzonder tevreden te kunnen aankondigen dat dankzij dit partnerschap geavanceerde orgaan-dosis berekeningen nu beschikbaar zijn in Dose’, zegt Jurgen Jacobs, ceo van Qaelum. ‘Het opnemen van de orgaanspecifieke stralingsdosissen in onze software vormt een grote meerwaarde bovenop de reeds opgenomen metrics.’ Volgens Jacobs is het met de software nu eenvoudiger om patiëntveiligheid, performantie, efficiëntie en wettelijke verplichtingen beter op te volgen.

Gebruikers van Dose kunnen met VirtualDoseCT op een accurate manier stralingsdosissen bepalen in organen die gevoelig zijn voor radiostraling en dit ook voor patiënten met ‘buiten gemiddelde’ lichaamsafmetingen, pasgeborenen, en pediatrische patiënten. Qaelum maakt zich ook sterk dat de tool naadloos in Dose werd opgenomen, zodat gebruikers geen extra handelingen hoeven uit te voeren of bijkomende training moeten krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-12T15:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.