Qaelum succesvol in het Verenigd Koninkrijk

James’s Hospital neemt oplossing Dose in gebruik

Dit artikel delen:
arts

De Leuvense softwaregroep Qaelum, een spin-off van de KU Leuven, haalt steeds meer Britse ziekenhuizen als klant binnen voor zijn oplossing Dose. Nu kan de Belgische onderneming ook het James’s Hospital in Leeds aan de klantenlijst toevoegen

Dose is een pakket dat voor patiënten automatisch een exact voor hun profiel geschikte dosis radiostraling berekend. Het gebruikt daarvoor bestaande bronnen binnen het ziekenhuisnetwerk als Pacs (Picture archiving and communication system) en Ris (Radiologie informatiesysteem).

Qaelum biedt zijn oplossing aan in Europa, de V.S. en het Midden-Oosten. Specifiek in Groot-Brittannië gingen ziekenhuizen in Peterborough, Harrogate, Goole, Hull al in zee met het bedrijf. Het laatste in die rij is het James’s Hospital in Leeds, de grootste medische opleidingsfaciliteit in Europa.

Qaelum begon ooit als academisch project, waaruit een bedrijf voortvloeide. Met hun software wil de onderneming de kwaliteit en veiligheid van radiologie-afdelingen - en ziekenhuizen in het algemeen - optimaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-28T10:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.