CTG levert epd uit in AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Dit artikel delen:
Arts met stethoscoop

In het AZ Sint‐Elisabeth Zottegem zijn de eerste modules van het elektronisch patiëntendossier (epd) Primuz in gebruik genomen. Primuz is een volledig geïntegreerd klinisch werkstation dat alle zorgprocessen en de onderliggende administratieve processen ziekenhuisbreed kan organiseren.

Primuz is ontwikkeld door het UZ Brussel en wordt verder door hen onderhouden en aangepast aan de Belgische context. Voor de implementatie en integratie in andere ziekenhuizen doet UZ Brussel een beroep op integrator CTG. Elke zorgverstrekker in het ziekenhuis documenteert en registreert zijn handelingen in dit epd. Voor de patiënten betekent dit een betere en productievere zorg. Voor het ziekenhuis brengt het meer efficiëntie, kwaliteit en veiligheid mee.

‘In deze eerste fase werd het administratief pakket rond inschrijvingen, transferten en ontslagen en het agendabeheersysteem voor ambulante contacten geïmplementeerd’, vertelt ict-directeur Johan Noyez. ‘In verschillende fases gaan we over tot de verdere implementatie van de functionele domeinen: het medisch en het verpleegkundig dossier, ordercommunicatie, medicatiebeheer en tot slot het operatiekwartier en het dagziekenhuis. In het najaar 2020 willen we alle medische en verpleegkundige informatie in één systeem geïntegreerd zien, met als doel onze zorgprocessen nog beter te ondersteunen.’

Momenteel hebben negen ziekenhuizen gekozen om Primuz te gebruiken. Het AZ Sint‐Elisabeth Zottegem is het eerste waar het effectief is gelanceerd. De opstart van meerdere andere ziekenhuizen is inmiddels in voorbereiding en volgt in de komende maanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-21T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.