Pozyx voorziet corona-wearables van extra functies

Dit artikel delen:
Wearable anti-corona afstand

Het Gentse Pozyx werkt aan wearables die het makkelijker maken voor bedrijven om de socialdistancing-regels toe te passen. De oplossingen waarschuwen medewerkers wanneer ze te dicht bij elkaar staan, maar bieden nog meer mogelijkheden als ze geïntegreerd zijn met de Pozyx Ultra Wide Band-infrastructuur.

Pozyx startte in 2015 met hardware- en softwareontwikkeling rond ultrabreedbandtechnologie. Die technologie maakt een zeer nauwkeurige positionering tot tien centimeter mogelijk, waardoor het stukken  nauwkeuriger is dan bluetooth of wifi. Dat maakt waarom wifi noch bluetooth nauwkeurige oplossingen zijn: de foutmarge valt buiten het bereik van de anderhalvemeterregel.  

Voor de coronacrisis besloot Pozyx om in te zetten op extra draagbare oplossingen of wearables. Die slaat niet alleen alarm als personen te dicht bij elkaar komen, maar biedt een geavanceerd systeem dat de geschiedenis van een gebruiker bewaart en gedetailleerde analyses mogelijk maakt. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld warmte-mappen opmaken van de activiteiten van werknemers en hun specifieke contactgeschiedenis.

Middelgrote ondernemingen en multinationals in tachtig landen gebruiken vandaag al op de Pozyx-technologie.

In vogelvlucht bekijken

‘Onze uitgebreide oplossing draait om slimme monitoring en preventie, wat een bedrijf tijd en geld bespaart door de juiste inzichten te krijgen", zegt Samuel Van de Velde, oprichter en ceo’ van Pozyx. Met heatmaps kan je bijvoorbeeld drukke gebieden in vogelvlucht bekijken en hoef je alleen ruimtes te desinfecteren waar werknemers daadwerkelijk actief zijn geweest. Je kan er ook knelpunten zien waar te veel mensen te dicht bij elkaar komen.’

Zodra de regels voor social distancing versoepelen, kunnen Pozyx-oplossingen nog steeds worden gebruikt voor een waaier aan toepassingen om mensen en dingen nauwkeurig te positioneren, geeft Van de Velde mee.

Sinds de corona-pandemie toesloeg, hebben meer bedrijven zich op deze markt gestort, met toestellen die veel of minder bijkomende mogelijkheden bieden. Ook bijvoorbeeld het Antwerpse Rombit en Lopos, een spin-off van de Universiteit Gent en Imec, houden zich er mee bezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-26T10:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.