LynxCare bestrijdt corona met big data

Dit artikel delen:
Arts

De Leuvense scale-up LynxCare, gespecialiseerd in big data-toepassingen in de zorgsector, is als gegevenspartner geselecteerd voor het European Health Data & Evidence Network (EHDEN). Samen met 27 andere spelers zal het bedrijf klinische data op therapeutische gebieden, waaronder corona, harmoniseren tot een gemeenschappelijk datamodel.

Het publiek-privaat samenwerkingsverband European Health Data & Evidence Network gaat een netwerk van bedrijven opzetten die klinische gegevens rond ziekten en hun mogelijke therapieën tot een gemeenschappelijk datamodel gaan structureren. Zo moeten gegevens en onderzoeksmethodes uit de praktijk gemakkelijker gedeeld en beheerd worden. De data kunnen ook ingezet worden in ‘open’ wetenschapsprojecten en om internationale samenwerking uit te breiden.

Het netwerk bestaat uit onder meer ziekenhuizen, kmo’s, eerstelijns zorgverleners, onderzoekers en regelgevende instanties. Momenteel zijn er 28 partners uit elf landen bij betrokken. Naast LynxCare zijn dat onder meer het King’s College London, Cegedim Health Data uit Frankrijk en het Deense Center for Surgical Science. Ook het Belgische Medaman, nog een dataspecialist, maakt deel uit van het netwerk.

De partners hebben al zo’n 150 miljoen dossiers in kaart gebracht, zowel voor diverse ziekten als specifiek het coronavirus. ‘Standaardisatie en een samenwerking op internationale schaal zijn cruciaal om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren en het hoofd te kunnen bieden aan medische uitdagingen zoals corona, die in binnen- en buitenland de druk op de zorg verhogen’, zegt Georges De Feu, oprichter van LynxCare. ‘We zijn fier dat we met LynxCare deel kunnen uitmaken van dit internationaal netwerk en we zullen samen met het engagement van de participerende ziekenhuizen al onze expertise als big-datamarktleider en in de schaal werpen om via het Europese zorgnetwerk de kwaliteit en snelheid van de zorg te verbeteren.’

LynxCare is een van de genomineerden voor de Computable Tech Startup of the Year.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-28T11:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.