Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Apple is de designweg kwijt’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over design, wat Apple hoog in het vaandel zegt te hebben.

Apple staat al van oudsher bekend om zijn focus op design. Soms met missers, zoals ooit de verketterde hockeypuck-muis. Soms met omstreden succes en latere ommekeer, zoals de eenknopsmuizen. Ook met software streeft Apple eigen, gebruikersgericht design na. De omslag van iOS 7 heeft toen stof doen opwaaien, maar is uiteindelijk wel geaccepteerd door gebruikers.
 
Toch blijft er altijd wel kritiek. De beste stuurlui staan immers aan wal. Alleen is er nu ook kritiek van kenners. Voormalige Apple-designers Don Norman en Bruce Tognazzini klagen dat het bedrijf ‘design’ een slechte naam geeft. De focus ligt op uiterlijk in plaats van op bruikbaarheid, stellen en onderbouwen zij in een lijvig document. Apple is de designweg kwijt. Wat vind jij?
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-30T08:10:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.