Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘De beste Ballmer staat aan wal’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Microsoft-kritiek door ex-ceo Steve Ballmer.

De beste stuurlui staan aan wal, luidt een bekend spreekwoord dat nu bevestigd lijkt te worden door de vorige ceo van Microsoft. De opgestapte hoogste baas Steve Ballmer uit nu namelijk kritiek op het bedrijf dat tot begin 2014 onder zijn leiding stond. In de zomer van dat jaar heeft de topman ook de directieraad verlaten van het bedrijf waar hij sinds 2000 de ceo van was en waar hij sinds 1980 diverse topfuncties heeft bekleed.

Nu lijkt Ballmer zich als grootaandeelhouder zonder directe bestuursmacht te ontpoppen tot criticaster. Zo heeft hij begin deze maand Microsofts financiële rapportage over cloudinkomsten gehekeld. Ballmer wil harde omzetcijfers en winstmarges horen, niet de behaalde kostenbesparingen. De marges op software zijn namelijk hoog, maar bij cloud horen ook hardware en diensten die veel lagere marges hebben, legt Ballmer uit aan persbureau 
Bloomberg. Daarnaast hekelt hij ook de smartphonestrategie van zijn opvolger. Ballmer weet het beter, of is hij een stuurman aan wal? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-11T08:22:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.