Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Firefox OS was kansloos’

Dit artikel delen:
Mozilla Firefox

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het heengaan van een uitdager op de mobiele markt.

De Mozilla Foundation gooit de handdoek in de ring wat betreft zijn eigen mobiele besturingssysteem. Het veelbelovende Firefox OS heeft tot op heden niet waargemaakt wat het beloofde en de open source stichting trekt de stekker er dus uit. Officieel is het browser-based besturingssysteem niet geheel gekilled, want Mozilla ziet nog wel toekomst voor connected devices zoals bijvoorbeeld smart-tv’s.

Overigens volgt Firefox OS hiermee eenzelfde route als die van webOS. Dat gevallen mobiele OS is oorspronkelijk ontwikkeld door Palm en is toen in handen van HP gekomen en daarna naar LG gegaan. In tegenstelling tot het oudere webOS had Firefox OS aanmerkelijk minder goede kaarten. Het platform van Mozilla kwam in 2013 laat op de markt, had vervolgens geen grote hardwarepartners en telco’s die er vol op inzetten, en het belang van app-ecosystemen was inmiddels enorm. Firefox OS was eigenlijk kansloos. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-17T08:06:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.