Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Microsoft mikt ook op auto-industrie’

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Microsofts nieuwe koers voor auto’s.

Eind vorige eeuw al is Microsoft vol enthousiasme ingestapt met slimme software voor in auto’s. Dit voorwerk en de latere samenwerking met fabrikant Ford heeft niet bepaald een marktpositie van Windows-proporties opgeleverd. In-car entertainment, on-screen vensterweergave van routenavigatie, de plannen waren ambitieus. Te duur, te sloom en te moeilijk, waren kritiekpunten.

Nu, met de naderende doorbraak van zelfrijdende auto’s en andere wageninnovaties, mengt Microsoft zich wederom in de strijd. Auto’s zijn meer en meer computers met wielen. Anders dan voorheen speelt daarin niet alleen software een centrale rol. Connectiviteit en clouddiensten zijn minstens zo belangrijk geworden. Voor entertainment, voor routenavigatie, voor productiviteit. Het Nieuwe Microsoft laat het autobesturingssysteem los en concentreert zich op de toegevoegde waarde, met Azure, analytics en Office 365. Daarbij werpt het zich op als het Zwitserland van de auto-industrie. Slim. Kanshebbend? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-13T07:35:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.