Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Microsoft imiteert voorbeeld van Google Pack’

Dit artikel delen:

Microsofts strategie voor iOS en Android is geënt op Google Pack. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Als je niet van ze kunt winnen, dan doe je met ze mee. Zo luidt een oude wijsheid, die de moderne toevoeging krijgt: Meedoen, terwijl je ondertussen ondermijnt. Lang geleden heeft Google een plek op Windows-pc’s veroverd met zijn Google Pack. Anno nu doet Microsoft hetzelfde op Android-smartphones en ook op iOS-toestellen. Het doel: een platform vervangen of door het functie voor functie over te nemen.

Dat vervangen (of overnemen) is geen makkelijke klus, weet ook voormalig Microsoft-topman Steven Sinofsky. Hij tweet over de herovering van Apple Maps op het terrein dat eerst was gegund aan Google Maps. Mede dankzij OS-integratie en onderlinge app-koppelingen geniet Apple Maps een fors gebruik. Net zoals Google Pack ooit gebruikers naar een bepaald ecosystem annex platform trok. Microsoft werkt er al lange tijd aan om dit voorbeeld te volgen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-29T08:06:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.