Skyline Communications opent kantoortoren

Toren kantoorgebouw

Het Izegemse softwarebedrijf Skyline Communications doet een zijstap naar vastgoedontwikkeling, met een kantoortoren vlakbij de E403. De vijftig meter hoge toren is het kroonjuweel van Skyline Park, een bedrijfscampus in wording waar de kenniseconomie centraal staat.

Initiatiefnemer van Skyline Park is de familie Vandenberghe, eveneens de drijvende kracht achter Skyline Communications. Skyline Communications noemt zich wereldmarktleider op het vlak van netwerkbeheersoftware voor de media-industrie. Met hun software-platform DataMiner controleren en beheren telecom-, broadcast- en satellietoperatoren hun netwerk en de bijhorende infrastructuur en communicatiestromen.

Het ontwerp van de toren is van het gerenommeerde architectenbureau Govaert & Vanhoutte. Die tekenden een gebouw dat zo goed als onafhankelijk is van externe energie, wat erg bijzonder is voor een kantoor. Hiermee loopt Skyline Park sterk voor op de huidige regelgeving. Er werden 250 zonnepanelen geïnstalleerd en de koeling en verwarming verloopt via geothermie.

Binnenin is onder meer een fitnessruimte voorzien. Ook kleinere ondernemingen en startups zijn welkom, klinkt het, voor hen is er ook een business center ingericht.

Op de site werden immers meer dan honderd boorgaten met een diepte van 100 meter gemaakt om via geothermie de gebouwen te verwarmen en af te koelen, en er zullen meer dan 250 zonnepanelen worden geïnstalleerd. Rond dit gebouw en het kantoor van Skyline Communications wordt binnenkort gestart met de aanleg van een omvangrijk park van ruim 30.000 vierkante meter, met onder meer een grote looppiste en een omnisportveld dat voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Op 31 maart 2019 moet het hele complex gebruiksklaar zijn. Zowat de helft van de beschikbare ruimte is al besproken.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-30T11:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.